Lidt om mig

Lidt om mig

Jeg hedder Helle Jensen og bor i Vanløse, København.

Jeg er diplom kunstterapeut, uddannet fra Institut for kunsterapi i Gadbjerg, Vejle, og medlem af FIKT (foreningen for Integratin Kunsterapi)

 

Jeg har løbende været superviseret af Psykolog og psykoterapeut Karin Von Daler - se mere om hende her

 

Jeg har arbejdet med kunstterapien både individuelt og i mindre grupper, og har særlig erfaring med et 2 årigt projekt til børn og unge, i samarbejde med Socialministeriet og Børne - & ungdomspsykiatrien.

I 2015 & 2016 afholdt jeg i samarbejde med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) flere gruppekurser med kunstterapien som drivkraft .

 

Ud over det kunstterapeutiske, har jeg mere end 15 års erfaring fra mit arbejde som psykiatrisk sygeplejerske, og er uddannet diplom miljøterapeut i 2011.

 

Jeg benytter selv kunstterapien i mit daglige arbejde, som en underliggende bevidsthed - både i forhold til mig selv og de unge mennesker jeg nuværende arbejder med. For mig er der næsten daglige tegn på, at det at tegne, male og være kreativ i det hele taget - har en effekt der er tydelig. Det gør noget ved os, når vi kan forholde os på andre måder end blot med ordene.

Jeg ser den ro og fordybelse det kan give til et ellers pinefuldt tanke-kaos; den pludselige forståelse der kan opstå hos mennesker, når de ser et billede af f.eks. en indre smerte - og forstår hvad det handler om; den glæde og forundring der griber den, der har lavet et billede af noget indre - uden at have "tænkt" det først...

 

Jeg kunne blive ved - men der er mange andre der har formuleret det så godt og præcist at jeg hellere vil henvise til dette ude i højre side, skulle man ønske at vide endnu mere.

 

 

Min tilgang til

kunstterapi

Grundholdningen i selve den terapiform jeg læner mig mest op ad, er udviklingsorienteret mere end den er behandlingsorienteret. Måden der arbejdes med klienterne på, fokuserer på at udvikle, frem for at behandle.

 

Tilgangen er ikke direkte problemorienteret, men søger i stedet at forlade problemområderne i det kunstterapeutiske arbejde for derigennem at opnå en udvikling, som så i sig selv kan være helende/behandlende.

 

”It is less a question of treatment than of developing the creative possibilities latent in the patient himself.” (C.G. Jung).

 

Ud over mit arbejde, er jeg meget optaget af selv at holde mig i kontakt med min kreative side, og maler så meget jeg kan finde tid til. Har man lyst til at se nogle af mine billeder - kan man se dem på min Instagram profil her; dedikeret til at vise lidt af mine egne processer, indfald og udfald.

Læs mere om kunstterapi

Vibeke Skov's Ph.D, Ålborg Universitet 2014 ;

 

"Art theraphy. Prevention against the development of depression".

 

Kan købes her eller bestilles på Institut for kunstterapi, hvor der også kan downloades gratis Abstract.

 

Hanne Stubbe Teglbjærgs bog & Ph.D., 2011;

 

"Skabende kunstterapi"

 

 

Andet og endnu mere materiale om kunstterapi, metoder og teorier kan findes under Links.

Kunstterapeutisk.dk ved Helle Jensen CVR: 36650192 © 2014 All Rights Reserved